Lijfrente is een begrip dat op verschillende gebieden terug te vinden is. Enerzijds het kopen of verkopen van vastgoed op lijfrente, maar anderzijds kan je deze term ook terugvinden bij renteniersbeleggingen. We gaan op deze pagina even dieper in op de aankoop van een pand op lijfrente. (meer…)
Beleggen in ..
Als je wilt beginnen met beleggen, dan heb je enorm veel beleggingsproducten waaruit je kan kiezen. Als starter gaat het er vooral om iets te kunnen kiezen waar je enige aanleg voor hebt. Voor de ene persoon zal dit grondstoffen zijn, de andere persoon zal zich prettiger voelen wanneer hij stappen waagt met valutahandel (Forex).
Tips bij het beleggen in trackers
Wereldwijd bekeken zijn er meer dan 5.000 trackers beschikbaar waaruit je de keuze hebt. Trackers hebben diverse voordelen, maar toch is het belangrijk om de juiste keuze te maken om onnodig risico te vermijden en maximaal rendement te behalen. Enkele tips om te beleggen in trackers zijn altijd heel erg welkom. (meer…)
Waarde, koers, risico en rendement van trackers
Koers en rendement van trackers?
De stand van de onderliggende index zal de koers van een tracker bepalen. Stijgt de index die een tracker volgt, dan zal de waarde van de tracker ook mee stijgen. Het rendement van een tracker zal dus grotendeels afhangen van het koersverloop van de onderliggende index.
De koers van een tracker zal overeenkomen met een fractie van de index die ze volgt. Als de index bijvoorbeeld 3.000 is en de fractie is 1/10, dan zal de koers van de tracker 300 zijn. (meer…)
Verschillende soorten trackers
ETFs, ETNs, ETCs, … het zijn allemaal exchange traded producten waarbij verwarring kan ontstaan. Maar wat betekenen al deze afkortingen dan, en welke soorten trackers bestaan er allemaal?
Trackers bestaan in alle maten en gewichten. Zo bestaan er trackers die een bepaalde beursindex kunnen volgen, maar ook trackers die een bepaalde regio of sector volgen. Het is ook mogelijk om te ‘shorten’ bij trackers, dat wil zeggen speculeren op een koersdaling. (meer…)
Kosten en belastingen bij trackers
Zowel de fiscaliteit als de kosten van trackers kunnen beide criteria zijn om te kiezen voor een bepaalde tracker. Dat is belangrijk omdat ze invloed hebben op het totale rendement van je belegging in trackers. Met onderstaande kosten en belastingen dien je bij een ETF rekening te houden. (meer…)
Trackers: Voordelen en nadelen
Beleggen in trackers is, net zoals bij andere beleggingsinstrumenten, niet zonder risico. Alhoewel de ene partij meer nut zal hebben aan de eenvoud van een indextracker, kan de andere partij hier niet voor te vinden zijn.
Alhoewel een aantal standaardtips voor iedereen wel van toepassing kunnen zijn, is het instrument waarin je wilt beleggen nog steeds een persoonlijke keuze. Aan de hand van een korte opsomming van de voordelen en nadelen van een tracker kan je nagaan of het interessant voor jou is om je hierin al dan niet meer in te verdiepen. (meer…)
Trackers: wat zijn trackers of ETF’s?
Indextrackers (of ETF) zijn in korte tijd zeer populair zijn geworden bij tal van kleine beleggers. Er zijn lage kosten verbonden aan trackers, ze zijn makkelijk verhandelbaar, het vergt weinig opvolging en met één tracker kan je direct je portefeuille spreiden.
Lees verder om meer te weten te komen over trackers of ETF’s. (meer…)
Beleggen in garages / garageboxen
Beleggen in vastgoed kent vele mogelijkheden. Je kan direct in vastgoed beleggen en een tweede woning kopen om te verhuren, je kan indirect beleggen in vastgoed via beleggingsfondsen, er bestaat ook de mogelijkheid om te beleggen in vakantiewoningen, hotelkamers en garages. Maar wat maakt garages nu zo interessant? (meer…)
Obligaties rendement, rente, risico en kosten
Obligaties rente en rendement
Wie een obligatie koopt, leent dus in feite geld aan een bedrijf of de overheid. Op het einde ontvang je het geleende bedrag terug, periodiek ontvang je hierop de rente. Hoe langer de looptijd bedraagt, hoe hoger de rente zal zijn.
De rente zal ook afhankelijk zijn van de betrouwbaarheid van de uitgever, de huidige rentestand en een eventuele wisselkoers indien de obligatie wordt uitgegeven in een andere munt dan de Euro. (meer…)