Beleggen in CFD’s: de kosten

De kosten bij het beleggen in CFD’s zullen uiteraard verschillen van broker per broker, maar in de meeste gevallen veel goedkoper zijn dan het traditionele beleggen.

Een broker zal geen commissie aanrekenen terwijl een maatschappij zoals Lynx dat wel doet. Je betaald met andere woorden geen vast bedrag per transactie. Daarom leent CFD-handel zich goed voor kleinere bedragen.

Natuurlijk zijn er wel kosten verbonden aan CFD-handel, een broker moet immers toch ook zijn winst halen. Als je een positie aanneemt zal je wellicht merken dat deze onder of boven de koerswaarde ligt. Dit noemen ze de zogenaamde spread. Het is concreet het verschil tussen de koop en verkoopprijs.

Hou je een positie open tot de volgende handelsdag, dan zullen er ook kosten worden aangerekend. Het tijdstip waarop dit bedrag wordt ingehouden kan je steeds terugvinden in de informatiefiche van het product. Dit betekend ook dat je in het weekend deze kosten betaald voor een periode van 3 dagen omdat er tijdens het weekend geen posities gesloten kunnen worden, de beurs is immers ook dicht. Deze kost noemt men ook de financieringskost.


Delen en opslaan:
Beleggen bij MeDirect