Levensverzekeringen

Levensverzekeringen kenmerken zich doordat ze sparen en beleggen koppelen aan het verzekeren van een bepaald risico: uw leven of overlijden. Onder de noemer levensverzekeringen zijn er twee vormen die heel bekend zijn.

Tak 21 levensverzekeringen

Deze kenmerken zich als een belegging met weinig risico. De intresten die je ontvangt is ook op voorhand vastgelegd zodat er geen verrassingen zijn op het einde van het contract.
TAK 21 verzekeringsproducten vallen wél onder de deposito garantieregeling waarbij uw kapitaal tot 100.000 euro beschermt is.
Lees hier meer over TAK 21 verzekeringsproducten.

Tak 23 levensverzekeringen

LevensverzekeringDeze investering draagt meer risico met zich mee, omdat een levensverzekering gekoppeld wordt aan beleggingsproducten die ook meer risico inhouden. Het rendement kan hoger uitvallen, maar er is geen garantie. Er bestaat ook het risico dat je een deel van het kapitaal kan verliezen.
TAK 23 verzekeringsproducten vallen niet onder de deposito garantieregeling waarbij uw kapitaal tot 100.000 euro beschermt is.
Lees hier meer over TAK 23 verzekeringsproducten.

Spreiden is de boodschap
Net zoals bij andere beleggingsvormen is ook hier spreiden de boodschap. Beleg niet alles in een tak 23 verzekeringsproduct, maar spreid deze over verschillende beleggingsproducten.

Waarom levensverzekering?

Er zijn verschillende redenen waarom je een levensverzekering zou willen afsluiten. In de eerste plaats wordt het aangegaan om zorg te dragen voor uw erfgenamen na het overlijden. Daarvoor kan je een overlijdensverzekering afsluiten. Opgelet: dit is niet te verwarren met een uitvaartverzekering!
Lees hier meer over overlijdensverzekeringen.
Lees hier meer over uitvaartverzekeringen.

Het is ook mogelijk om een levensverzekering te combineren met een overlijdensverzekering. Dit noemen ze dan een gemengde verzekering. Hier is veel flexibiliteit mogelijk zodat je zelf kan bepalen aan de hand van je persoonlijke situatie hoe de combinatie er uitziet.

Sparen voor een beter pensioen is ook een motivatie. Het wettelijk pensioen stelt immers weinig voor na een succesvolle carrière waardoor je zelf op zoek moet gaan naar alternatieven. Levensverzekeringen bieden een mogelijkheid om te sparen als aanvulling op dit wettelijk pensioen.

Je kan natuurlijk ook sparen voor andere doeleinden, bijvoorbeeld voor uw kinderen financieel bij te staan in een belangrijke periode in hun leven: studies, de aankoop van een woning, … er zijn tal van redenen.

Delen en opslaan:
Beleggen bij MeDirect