TAK 26 verzekeringsproducten

Tak 26 producten werden afgeleid van de TAK 21 verzekeringsproducten. Ze zijn niet zo gekend als tak 21 of tak 23 producten maar bieden wel een interessant alternatief voor wie de premietaks wil ontlopen.

Net zoals een tak21 product, zal een tak 26 product ook een vast rendement opleveren, maar ze worden echter alleen maar afgesloten voor een beperkte duur. Een overlijdensdekking is niet mogelijk bij dit verzekeringsproduct. Er is ook geen verzekerde en geen begunstigde.

Alle intresten worden opnieuw bij het kapitaal gevoegd zodat ze op hun beurt ook extra intresten kunnen opbrengen. Het gaat dus om een kapitalisatiecontract dat vergelijkbaar is met een kasbon of obligatie.

Luxemburgse aanbieders van Tak 26 producten rekenen geen uitstapkosten aan. Je moet dit wel aangeven in je aangifte personenbelasting.

Voor- en nadelen TAK26 beleggingen

Tak 26 verzekeringsproducten bieden wel enkele voordelen ten opzichte van de gekende tak 21-producten. In de eerste plaats zal je geen premietaks verschuldigd zijn van 2% (of 4,4% bij vennootschappen). Het rendement is ook gewaarborgd en het is ideaal als veilige belegging op korte of middellange termijn.

Daar tegenover staat wel dat je altijd roerende voorheffing zal verschuldigd zijn op de verworven intresten.

Het is ook mogelijk om in te tekenen op een TAK 26 verzekering met een vennootschap. Hier lees je er meer over.

TAK 26 producten: Conclusie.

TAK 26 producten zijn populair geworden wanneer beslist werd om een premietaks in te voeren voor verzekeringsproducten. Omdat TAK 26 geen echter verzekering is, ontsnappen ze aan deze premietaks. Meer en meer verzekeraars hebben TAK 26 opgenomen in hun aanbod.

Particulieren kunnen een mooi rendement behalen op korte of middellange termijn, maar het is vooral een veilige belegging voor vennootschappen die ontsnappen aan een premietaks van 4.4%.

Delen en opslaan:
Beleggen bij MeDirect