Risicowaarschuwing

risico-waarschuwingEen programma zoals Plus500 is een CDF-service. Uw kapitaal loopt risico: oefen daarom eerst met een gratis demo en zorg dat je alle risico’s die eraan verbonden zijn begrijpt. CFD’s zijn producten met hefboomeffect en kunnen leiden tot het verlies van uw gehele eerste storting. Handelen in CFD’s kan voor u ongeschikt zijn.

Beleggen in CFD’s, Forex, Futures en andere financiële producten neemt altijd een hoog risico met zich mee. Bij een hoge mate van hefboomwerking kan dit tegen u werken, waarbij posities automatisch gesloten worden. Voordat u begint met beleggen is het verstandig om eerst voldoende kennis op te doen door bijvoorbeeld het gebruik van een DEMO-account die verschillende programma’s ter beschikking stellen.

Zorg dat je over voldoende vermogen beschikt buiten het vermogen dat je gebruikt om te beleggen: Investeer alleen vermogen dat je bereid bent om te verliezen. Wanneer u twijfelt over mogelijke risico’s dient u een onafhankelijke expert in te schakelen. Adviezen van geldbeleggen.info zijn vrijblijvend en niet gericht op uw persoonlijke situatie.

Geen enkele vorm van inhoud mag worden gezien als aanbeveling tot een investering in welke vorm dan ook. Ons doel is informatie te verschaffen, niet aanzetten tot risicovolle beleggingen. Eventueel verlies of schade kan dan ook niet aansprakelijk worden gesteld aan geldbeleggen.info of diens auteurs.

CFD’s en Hefboomwerking

Door met een hefboom te werken kunnen zowel winsten als verliezen vergroot worden. Met het Plus500 handelsplatform kan je niet meer verliezen dan het geïnvesteerde bedrag, schulden maken is dus niet mogelijk. Gebruik echter steeds een stop-loss om grote verliezen te vermijden van zodra uw positie zich tegen u keert.

CFD’s zijn niet geschikt voor de langetermijn beleggingen: De financieringskosten (premies) lopen immers op naarmate je langer een positie aanhoudt. Het kan dan beter zijn om de onderliggende activa rechtstreeks te kopen.

Niet geschikt als inkomen

De waarde van CFD’s fluctueert zeer snel. Ze zijn dan ook niet geschikt om als belegger een gegarandeerd inkomen uit te halen. Handel nooit met geld dat je niet kan missen. Door het hoge hefboomeffect kunnen kleine schommeling reeds voor omvangrijke verliezen zorgen. Handel alleen met kleinere bedragen, handelen met grotere bedragen, kan ook grote verliezen met zich meebrengen als uw positie zich tegen u keert.

Financieel toezicht.

Plus500 is toegelaten en gereguleerd door de Britse Autoriteit Financiële Markten (Financial Conduct Authority – FCA), de instanties van het Verenigd Koninkrijk (registratienummer 509909). Voor meer info, bezoek dan deze website.

Plus500 is via het Europees paspoort ook een toegelaten EER beleggingsonderneming bij de AFM in Nederland en de FSMA (CBFA) in België. Plus500 is zelfs beursgenoteerd in Londen (AIM: PLUS). Daarnaast is Plus500 ook toegelaten en gereguleerd door ‘ the Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC)’.

Hoe beginnen?

Begin klein. Met een account van 100 euro (+ welkomstbonus van 25 euro + bonus voor eerste storting) kan je al op een degelijke manier kennis maken met de handel in CFD’s.